Foto: Vanboeijen – Kinderboerderij Het Erf

Kinderboerderij Het Erf is onderdeel van manege De Baander en ligt aan de stadsrand van de wijk Oosterboer in Meppel.In de boerderij zijn kleindieren als cavia’s, konijnen, hamsters en marmotten te zien, maar ook grotere dieren als geiten, schapen, kalveren en een varken. Het aanbod van dieren wisselt af en toe. Soms mogen de dieren buiten in de wei. Op de kinderboerderij werken iedere dag mensen met een verstandelijke beperking.

Kinderboerderij Het Erf biedt tegen vergoeding vakantieopvang voor kleine huisdieren (met uitzondering van honden, katten en reptielen). Op de Kinderboerderij zijn appels, peren en bessen van oud-Hollandse rassen te koop. Ook voor jam, eieren en zelfs aanmaakhoutjes kun je bij Het Erf terecht.  

De welzijnsorganisatie Vanboeijen wil mensen met een verstandelijke beperking een echt thuis bieden en verzorgt een breed en gevarieerd ondersteuningsaanbod voor wonen, werken, dagbesteding en vrije tijd. Met ondersteuning naar behoefte. Er zijn vestigingen in vele plaatsen in het noorden van Nederland. Zowel in steden als in dorpen en landelijk gebied, onder andere in Broekhuizen, bij Rogat. Het voordeel van deze ruime keuze in woon-, werk-, en dagbestedingsaanbod is dat er, wanneer een bewoner dat vraagt of nodig heeft in zijn leven, altijd een verandering van woning en/of werk- en dagbestedingsplek mogelijk is. De Kinderboerderij is opgezet als dagbestedingsplek. 

In de openbare ruimte rond De Baander bevinden zich speeltoestellen die vrij toegankelijk zijn.

Manege De Baander is eigendom van Stichting Paardrijden Gehandicapten Meppel. Naast de manege liggen de Jeu de Boules banen van vereniging Sur la Tête.