Denk mee over de toekomst van de wijk Oosterboer.
Waar vind jij dat meer aandacht voor moet komen?

Wijkaanpak Oosterboer

Gemeente Meppel wil de komende jaren extra aandacht besteden aan de wijk Oosterboer. Het is er fijn wonen met groen, winkels en voorzieningen om de hoek. De gemeente vindt het belangrijk dat dit in de toekomst zo blijft. Als we verder vooruitkijken, komen er verschillende veranderingen op de wijk af. De inwoners van de wijk worden ouder, het klimaat verandert en de overgang naar duurzame energie laat niet lang meer op zich wachten. Dit vraagt om een actieve aanpak van de gemeente: de ‘wijkaanpak Oosterboer’. Waar de wijkaanpak precies aandacht aan moet besteden, hoort de gemeente graag van jou! Als bewoner van Oosterboer heb jij wellicht ideeën over wat de wijk nodig heeft om voor iedereen een prettige, veilige en toekomstbestendige wijk te zijn en te blijven.

Denk mee over jouw wijk 

De maand februari staat in het teken van het ophalen van ideeën voor de thema’s van de wijkaanpak. Met verschillende activiteiten nodigt de gemeente bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit om hun wensen en zorgen voor de toekomst van de wijk te delen. Waar vind jij dat in Oosterboer meer aandacht voor moet komen? De opbrengst van de meedenkperiode vormt de basis voor de wijkaanpak van Oosterboer.

 

Verschillende activiteiten

De hele maand februari zijn er verschillende activiteiten aan de hand waarvan je kunt meedenken. Bij de activiteiten wordt uiteraard rekening gehouden met het coronavirus. Een deel van de activiteiten is digitaal, maar er zijn ook individuele fysieke activiteiten. Vul bijvoorbeeld de infoquête in op onze website (vanaf 1 februari) of in de wijkkrant, deel jouw ideeën bij de ideeënkar in het winkelcentrum of praat mee tijdens de digitale brainstormsessies.

Hoe gaat het verder? 

Februari 2021

In februari nodigen we iedereen in Oosterboer uit om mee te denken over de belangrijkste onderwerpen van de wijkaanpak.  Via deze website, de wijkkrant en op diverse locaties in de wijk kun je jouw mening geven.

Vanaf maart 2021

Op basis van de opgehaalde informatie, stelt de gemeente de voorwaarden van de wijkaanpak vast. Deze voorwaarden zijn bijvoorbeeld de doelen van de wijkaanpak, de werkwijze, de kosten en de planning.

Vervolg

Informatie over het vervolg van de wijkaanpak wordt gedeeld via deze website, de wijkkrant en de kanalen van de gemeente.

Andere wijkplatforms

Bent u ook benieuwd naar de andere wijkplatforms? Klik hieronder op de betreffende wijkplatform en u gaat naar de bijbehorende site.