Het Onderwijspark Ezinge wordt in 2014 in opdracht van scholengemeenschap Stad & Esch en Woonconcept Onroerend Goed (WOG) verrijkt met een imposant glazen kunstwerk op de kopgevels van het Hart van Ezinge, de toren in het hart van het Onderwijspark.

Monumentaal glaskunstwerk
Het kunstwerk bestaat uit twee digitaal keramische prints op glas naar ontwerp van Driessen + Van Deijne uit Amsterdam. De twee glazen kopgevels van 10 x 21 en 8 x 21 meter zijn drager van de kunst en daarmee blikvangers die deel uitmaken van de architectuur. Het totale kunstwerk telt 88 panelen, 55 op de ene gevel, 33 op de andere. 

Visitekaartje voor kunst en cultuur onderwijs
Kunst en Cultuur vormen belangrijke bouwstenen in het onderwijsprogramma van scholengemeenschap Stad & Esch. De twee glazen kopgevels van de toren, die alle creatieve vakken huisvest, springen direct in het oog. Een perfecte plek voor een monumentaal kunstwerk van circa  zeshonderd vierkante meter.

Ontwerp kunstwerk
De opdracht voor het Hart van Ezinge betekende voor Driessen + Van Deijne een bijzondere opgave, want nog nooit eerder hadden de twee een ontwerp gemaakt voor glaspuien van een dergelijk formaat. Voor de kopgevels ontwikkelden zij een afbeelding die lijkt op een geparachuteerde ster die uiteenvalt in een gefragmenteerde stralenkrans.