Te zien in Nederland en ver daarbuiten; opleggers en aanhangers van GS Meppel.

Waarschijnlijk heeft u ze wel eens zien rijden die grote opleggers of aanhangers met achterop de letters GS Meppel. Wist u dat het bedrijf met de naam Gebroeders Sterenberg, waar deze reuzen van de weg al vanaf 1947 worden gemaakt, te vinden is aan de Ezingerweg?

De gebroeders H.J. Sterenberg en J. Sterenberg begonnen samen met het vervaardigen van onder andere staalconstructies in opdracht van Rijkswaterstaat, stoomradiatoren, maar ook aanhangwagens en opleggers. Wat dat laatste betreft, met name aanhangwagens voor het transport van melkbussen. In die tijd, van een nog zeer agrarisch georiƫnteerd Nederland, was dat een product waar veel eer aan viel te behalen.

In de jaren 50 trok de economie fors aan. De stijgende welvaart en de voortgaande internationalisering van de handel deed de vraag naar transportmiddelen verder groeien, waardoor GS Meppel zich praktisch uitsluitend ging richten op de bouw van aanhangwagens en opleggers.

Gedurende de jaren 60 groeit GS Meppel gestaag door. In deze fase van de ontwikkeling maakte men bij GS Meppel de keuze het vizier niet te richten op serieproductie, maar op het maatwerk. Dat was zoals later zal blijken, een goede keus want het bedrijf groeide door.

In 1967 wordt er een eigen reparatie-/onderhoudsafdeling ingericht. Na enige kleine verbouwingen wordt het bedrijf in 1988 uitgebreid met een tweede productiehal, een voor die tijd zeer moderne productieruimte. In deze hal was nog steeds geen ruimte voor serieproductie, maar werd geproduceerd met onafhankelijke bouwploegen van vakmensen die de aanhangwagen of oplegger vanaf tekening tot spuiterij volledig vervaardigen.

Het bedrijf zorgt nu nog als enige voor industriĆ«le bedrijvigheid in de Ezingebuurt. Het is een innovatieve onderneming, die technische uitdagingen niet uit de weg gaat en waar vakmanschap gecombineerd wordt met kwaliteit en betrokkenheid. Reeds in 1968 produceerde GS*Meppel haar eerste containerwagen. In de jaren daarna werd GS een echte specialist in deze discipline. Gebruiksvriendelijke, ultralichte containeraanhangwagens worden tegenwoordig in vele varianten gebouwd. Bij GS Meppel is praktisch alles mogelijk. Het bouwen van op maat gemaakte wagens naar de wensen van de klant is de sterke kant van het bedrijf.. Een ervaren team van verkopers, constructeurs en vakkundige bouwers zorgt er heden ten dage voor dat aan allerlei specifieke wensen voldaan wordt. 

De productie en reparatie van de opleggers en aanhangers vindt plaats in een karakteristiek gebouw met ronde bogen.