Op de dag van de vrijwilliger is de website ‘Meppel voor elkaar’ online gezet. Wethouder Gert Stam kwam woensdagmiddag naar het Drenthe College om de openingshandeling te verrichten.

De nieuwe website is een online marktplaats voor vrijwillige inzet in de gemeente Meppel. ‘Dit initiatief kwam van onderaf’, zo liet Stam de aanwezigen weten. ‘Het is een fantastisch resultaat waarbij de vrijwilligers beter in beeld komen.’ Op de website kunnen inwoners van Meppel die een hulpvraag hebben in contact komen met vrijwilligers die zichzelf aanbieden. Ruud Stiekema van de werkgroep die de website voorbereidde, zei dat hij trots was op het resultaat. ‘Het moet nu nog kleur en vorm krijgen. De bodem is er om er een succes van te maken. Ik hoop dat er massaal reacties komen. Eigenlijk loopt het nu al.’

Namens Wijkplatform Oosterboer-Ezinge maakt Annerieke van Dongen deel uit van de werkgroep die intensief samenwerkte met als resultaat de lancering van de website www.meppelvoorelkaar.nl. De gemeente Meppel is de enige gemeente in noord Nederland met een dergelijke website waar hulp vragen en hulp bieden samenkomen.

Bekijk hier de website www.meppelvoorelkaar.nl