In 2040 wil gemeente Meppel volledig aardgasvrij zijn. Hiervoor maakt de gemeente een warmteplan voor elke wijk, waarin staat beschreven hoe en wanneer de wijk aardgasvrij wordt. Na Berggierslanden en Koedijkslanden is Oosterboer in het vierde kwartaal van 2023 aan de beurt om een warmteplan te maken.

Het warmteplan volgt op de Transitievisie Warmte die is vastgesteld. In het warmteplan worden concrete keuzes gemaakt voor het aardgasvrij maken van de wijk. Gemeente Meppel doet dit in samenwerking met haar inwoners. Het is belangrijk dat het warmteplan aansluit bij de wensen van inwoners.

Warmteplan Oosterboer

Oosterboer is als derde wijk van Meppel aan de beurt om een warmteplan te maken. In het vierde kwartaal van 2023 verwacht gemeente Meppel te starten in de wijk. De wijkbewoners worden uitgenodigd om mee te denken. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen en wensen of zorgen te delen. Het warmteplan van Oosterboer volgt op Koedijkslanden, waar het gesprek met de wijk reeds gestart is.

Meer informatie

Alle ontwikkelingen rond de warmtetransitie in gemeente Meppel vindt u op de website van de gemeente: www.meppel.nl/warmtetransitie.  Wilt u per e-mail op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door de QR-code met de camera van uw telefoon te scannen.