Beste wijkbewoners,

Per december zal de huidige stadsdienst uit het straatbeeld verdwijnen. Om dit op te vangen, heeft de gemeente Meppel begin dit jaar bijeenkomsten georganiseerd met deskundigen op gebied van vervoer om met elkaar te praten over een passend alternatief.

Dit heeft geleid tot een conceptplan voor een eigen stadsdienst waar alle inwoners gebruik van kunnen maken. Ook heeft men gekeken naar speciale doelgroepen die nu gebruik maken van andere vormen van vervoer en straks na onderzoek in een samengevoegde vorm van vervoer gaan stappen, weliswaar indien mogelijk. Dat dit niet zomaar geregeld is spreekt voor zich, hiervoor zijn tal gesprekken gevoerd met inwoners, zorginstellingen en dagcentra.

Thans heeft dit de nodige inzichten gegeven om straks in december met een goed vervoersplan en de juiste vervoersvorm te komen. Vanaf 14 december zal de nieuwe stadsdienst gaan rijden, tussentijds zullen evaluaties plaatsvinden om te kijken of er bijgestuurd moet worden om zoveel mogelijk mensen te vervoeren.

image001 logo stadsdienstVoor de inwoners van de wijk Oosterboer betekent dit dat in eerste instantie de bus pas na de ochtendspits door onze wijk zou gaan rijden.

Inmiddels is na overleg besloten hier een aanpassing in de conceptdienstregeling te doen zodat ’s morgens vanaf 08.10 uur van de nieuwe stadsdienst gebruik gemaakt kan worden. Wel is route ingekort waarbij in de nieuwe situatie de bus vanaf de Bouwkamp linksaf slaat en richting station Meppel zal rijden.

Hieronder kunt u de presentatie bekijken zoals deze door de gemeente Meppel is voorgesteld.

Presentatie bijeenkomst 27-10-2015

Dienstregeling stadsdienst Meppel concept 25112015

Route Stadsbus Meppel 25-11-15