Misschien heeft u al van het plan gehoord… Twee enthousiaste jongens uit de wijk Oosterboer maken zich hard voor een pumptrack in het Ringpark. Wat een pumptrack is? Een pumptrack is een op-en-neergaand parcours met hobbels, bulten en snelle kombochten. Je voortbewegen op zo’n circuit doe je niet door te trappen, maar door pompende bewegingen met je armen en benen te maken.

Wie zijn jullie?

Wij zijn Marijn Zinger en Wessel Koster, beiden 11 jaar, en wij willen heel graag een pumptrack in onze buurt. Daarom hebben wij een brief gestuurd naar de gemeente met daarin de vraag hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen.

Wat is een Pumptrack?

Een pumptrack is een op-en-neergaand parcours met hobbels, bulten en snelle kombochten. Je voortbewegen op zo’n circuit doe je niet door te trappen, maar door pompende bewegingen met je armen en benen te maken. Op de baan kun je met een BMX, loopfiets, step, skates, skateboard of rolstoel. Daarom is het voor heel veel verschillende doelgroepen leuk.

Wat hebben jullie al gedaan?

We hebben al een gesprek gehad met de wethouder, de wijkregisseur en jongerenwerk. Ze waren enthousiast over ons idee en we kregen de opdracht om handtekeningen te verzamelen om de behoefte te peilen. Met een beetje hulp van onze ouders hebben we een filmpje gemaakt en zijn we een petitie gestart.

De petitie is door heel veel mensen ondertekend, dus er zijn veel meer kinderen en volwassenen die, net als ons, enthousiast zijn. Ook hebben we (eigenlijk onze moeders, omdat wij nog te jong zijn) een burgerinitiatief ingediend bij de gemeente Meppel. Door alle partijen werd ons plan positief ontvangen en nu wordt er onderzocht of het te realiseren is. We moeten onder andere proberen zo veel mogelijk geld bij elkaar te verzamelen om de aanleg te kunnen betalen.

Wat voegt de pumptrack toe aan de Oosterboer?

Wij missen leuke buiten speelplekken voor de jeugd. Er zijn in de Oosterboer best veel leuke speeltuintjes, maar niet zoiets als een pumptrack. En weinig voor de wat oudere kinderen zoals wij, een pumptrack is eigenlijk voor alle leeftijden leuk en daarom denken we dat het echt een aanwinst zal zijn voor de Oosterboer, maar natuurlijk ook voor heel Meppel. Wij denken namelijk dat alle kinderen van Meppel hier blij van worden!

Hierbij willen we een oproep doen, want alleen samen krijgen we de pumptrack gerealiseerd.
Heeft u creatieve ideeën, kent u mensen die bijvoorbeeld een rol kunnen spelen in grondwerkzaamheden o.i.d., wilt u meedenken in het opzetten van crowdfunding of bent u gewoon enthousiast over bovenstaand plan? Heel graag vergroten we ons projectgroepje!

Stuur een berichtje naar: annemariexsmid@hotmail.com of zinger.verkerk@gmail.com