Afbeelding over het doorgeefboekje in Oosterboer

Niet alleen volwassenen denken in groten getale mee over de toekomst van hun wijk! Ook voor kinderen en jongeren zijn er activiteiten. Speciaal voor de leerlingen van de basisscholen in Oosterboer is er een doorgeefboekje, gebaseerd op het poëziealbum van vroeger. Hierin kunnen kinderen alleen of met hulp van iemand op een speelse manier vragen beantwoorden over de wijk en wat zij hier leuk en minder leuk aan vinden. Nieuwsgierig naar het boekje? Bekijk deze hier!

Naast de basisscholen doen verschillende kinderopvangcentra in Oosterboer mee met de meedenkperiode. Een aantal BSO’s organiseert een activiteit waarbij de kinderen met de groepleid(st)er twee ‘moodboards’ maken. Eén van hun lievelingsplekje(s) in Oosterboer en één met de dingen die ze nog missen in de wijk. Bij sommige BSO’s wordt in plaats van de activiteit het doorgeefboekje verspreid.

Met jongeren tussen 12 en 18 jaar speelden we op 10 februari een digitaal meedenkspel. Op een speelse manier gingen we in gesprek over de vraag: ‘We gaan tijdreizen! Als jij over 10 jaar net zo oud zou zijn als nu, wat moet er dan veranderen (of hetzelfde blijven) in Oosterboer?’. Met rollenkaarten verplaatsten de jongeren zich niet alleen in zichzelf, maar juist ook in andere type bewoners, zoals senioren. Dat leverde interessante resultaten op!

Wil je zelf ook meedenken over de wijkaanpak? Ga dan naar www.wijkplatformoosterboerezinge.nl/wijkaanpak en zie op welke manieren je mee kunt doen.