We hebben allemaal gehoord dat het slecht gaat met de bijen; onze belangrijkste bestuivers. Wist je dat je met jouw tuin een belangrijke bijdrage kunt leveren aan voedsel en nestgelegenheid voor bijen? In de gemeente Meppel worden allerlei plekken bijvriendelijk ingericht. Als inwoner kun je helpen door in je tuin een plek in te richten als bijenoase. ‘Steenbreek Meppel’ maakt het je makkelijk! Bestel nu een kant-en-klaar bijenoase-pakket om een stukje van jouw tuin geschikt te maken voor meer bijen. Plant de planten en bloembollen en maak zo je tuin een stukje mooier. Het pakket heeft een waarde van 100 euro, maar jij betaalt 50 euro.

Wat zit erin: 3x duizendblad, 2x wilde marjolein, 3x zenegroen, 2x grote centaurie, 2x rolklaver, 3x prachtklokje, 2x muizenoor, 2x grote kattestaart, 1x gulden sleutelbloem, 1x dwergvlinderstruik, 20x krokus gemengd, 120 L (3 zakken) biologische tuinaarde/compost.

Het zijn met name laag blijvende soorten, waarvan de één meer zon verlangt dan de ander. Daar kun je bij het planten rekening mee houden. Plantadviezen worden meegeleverd. Er zijn 15 pakketten beschikbaar voor inwoners van de gemeente Meppel. Op = Op. Bestellen kan vóór 19 oktober door een mail met je gegevens te sturen naar steenbreekmeppel@gmail.com. Het pakket wordt in Meppel thuisbezorgd.

Steenbreek Meppel draait op vrijwilligers en wordt gefaciliteerd door de gemeente Meppel. Het heeft tot doelstelling Meppel e.o. groener, biodiverser en klimaatbestendiger te maken door inwoners te stimuleren hun omgeving groener in te richten.