Logo wijkaanpak Oosterboer

Op maandag 1 februari start de meedenkperiode over de toekomst van de wijk Oosterboer. Met verschillende activiteiten worden bewoners, ondernemers en professionals uitgenodigd om hun ideeën en zorgen voor de toekomst van de wijk te delen. Wat vind jij belangrijk voor de wijk? Waar moet meer aandacht voor komen? Dat hoort de gemeente Meppel graag!

Wijkaanpak Oosterboer

De gemeente wil de komende jaren extra aandacht besteden aan de wijk Oosterboer. Het is er fijn wonen met groen, winkels en voorzieningen om de hoek. Dit houdt de gemeente graag zo in de toekomst. Als we verder vooruitkijken, komen er verschillende veranderingen op de wijk af. De inwoners van de wijk worden ouder, het klimaat verandert en de overgang naar duurzame energie laat niet lang meer op zich wachten. Dit vraagt om een actieve aanpak van de gemeente. Deze aanpak noemen we ‘wijkaanpak Oosterboer’.

Samen met de wijk

Wethouder Jaap van der Haar: “Als wethouder ben ik zeer betrokken bij de wijkaanpak. Oosterboer is een mooie, veelzijdige wijk waar veel mensen zich thuis voelen. Dit houden we graag in de toekomst zo. Ik wil u dan ook van harte uitnodigen om te laten horen wat u belangrijk vindt voor de wijk. Hiervoor is een zeer gevarieerd en corona-proof programma opgezet voor jong en oud. Dus, doe vooral mee!”.

De gemeente doet dit uiteraard niet alleen maar in samenwerking met bewoners. Vanuit het wijkplatform Oosterboer-Ezinge is een speciale werkgroep wijkaanpak actief. “Wij als Wijkplatform Oosterboer-Ezinge zijn blij dat de gemeente ons al vroeg betrekt bij de wijkaanpak. Een nieuwe manier van werken, waarbij wij als inwoners invloed hebben op de toekomst van Oosterboer. We hopen dat zoveel mogelijk inwoners laten weten wat zij belangrijk vinden voor de toekomst van onze wijk. We roepen iedereen op om mee te doen via de wijkkrant, de ansichtkaart of de vragenlijst op onze website.”

Activiteiten voor jong en oud

De hele maand februari zijn er verschillende activiteiten waar bewoners van de Oosterboer over de wijkaanpak kunnen meedenken. Bij de activiteiten wordt uiteraard rekening gehouden met het coronavirus. Een deel van de activiteiten is digitaal, maar er zijn ook individuele fysieke activiteiten. Speciaal voor jongeren is er een digitaal participatiespel en voor kinderen verspreiden basisscholen een meedenkboekje.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie en het hele programma deze pagina op onze website. Voor vragen kun je telefonisch met gemeente Meppel contact opnemen via het telefoonnummer 14 0522 of per mail via het mailadres denkmee@wijkaanpakoosterboer.nl.