Yoga in de Boerhoorn

Vitaliteit    Ontspanning    Rust

Eenvoudige yoga met groot effect op dinsdag om 10.30 uur en om 19.00 uur.

info op www.natuurlijk-stromen.nl of bij Annemieke op tel. 06 30 66 22 72

 

SchuifAan en kom gezellig eten!

Het project SchuifAan bestaat tweeënhalf jaar! Mensen die ruimte over hebben aan tafel, nodigen anderen die hier behoefte aan hebben uit, om aan te schuiven bij het eten.

SchuifAan is ontstaan in Meppel, maar inmiddels zijn er dertien gastgezinnen actief in Alteveer, Blokzijl, Buitenpost, Dwingeloo, Emmen, Wanneperveen en Zeerijp. De gastgezinnen zijn zowel (echt)paren, gezinnen met kinderen als alleenstaanden, en ook de gasten zijn divers. Wat zij allen gemeenschappelijk hebben is dat zij op zoek zijn naar aanspraak, ontmoeting, nieuwe contacten en gezelligheid. Aanschuiven kan eenmalig zijn, maar sommige contacten zijn uitgegroeid tot een langduriger contact of vriendschap.

De insteek is aanschuiven bij het avondeten, maar enkele gastgezinnen geven er hun eigen draai aan. Zo zijn er onder andere al koffieafspraken, spelletjesavonden en een uitgaansavond georganiseerd.

Op de Facebookpagina https://www.facebook.com/schuifaan/ vind u steeds het actuele nieuws.

Op de website www.schuif-aan.nl kunt u zoeken naar een gastgezin bij u in de buurt dat u aanspreekt en naar de beschikbare data. Aanmelden gaat via de e-mail. Er zijn geen kosten aan verbonden aan SchuifAan. 

SchuifAan is een succes, maar er zijn meer gastgezinnen dan gasten. Mensen weten SchuifAan nog niet altijd te vinden of vinden het spannend om zich aan te melden. De initiatiefnemers zien hier graag verandering in komen. Spreekt het idee u aan, schroom niet, maar stap letterlijk en figuurlijk over de drempel. Welkom bij Schuif Aan!

P.S. Dit is een algemeen persbericht. Voor specifieke informatie over gastgezin(nen) in uw woonplaats, gebruikt u a.u.b. de informatie van http://schuif-aan.nl/gastgezinnen/

 

´Eenzaamheid onder jongeren (14 tot 18 jaar)’

Daan Klunder en Julian Spraakman, HAVO 5 scholieren van CSG Dingstede, hebben een profielwerkstuk gemaakt over eenzaamheid onder jongeren van 14 tot 18 jaar in de regio Meppel. Zeker de moeite waard om eens te lezen!

Profielwerkstuk Daan-Julian

 

Website ‘Meppel voor elkaar’ online

Op de dag van de vrijwilliger is de website ‘Meppel voor elkaar’ online gezet. Wethouder Gert Stam kwam woensdagmiddag naar het Drenthe College om de openingshandeling te verrichten.

De nieuwe website is een online marktplaats voor vrijwillige inzet in de gemeente Meppel. ‘Dit initiatief kwam van onderaf’, zo liet Stam de aanwezigen weten. ‘Het is een fantastisch resultaat waarbij de vrijwilligers beter in beeld komen.’ Op de website kunnen inwoners van Meppel die een hulpvraag hebben in contact komen met vrijwilligers die zichzelf aanbieden. Ruud Stiekema van de werkgroep die de website voorbereidde, zei dat hij trots was op het resultaat. ‘Het moet nu nog kleur en vorm krijgen. De bodem is er om er een succes van te maken. Ik hoop dat er massaal reacties komen. Eigenlijk loopt het nu al.’

Namens Wijkplatform Oosterboer-Ezinge maakt Annerieke van Dongen deel uit van de werkgroep die intensief samenwerkte met als resultaat de lancering van de website www.meppelvoorelkaar.nl. De gemeente Meppel is de enige gemeente in noord Nederland met een dergelijke website waar hulp vragen en hulp bieden samenkomen.

www.meppelvoorelkaar.nl

Wijkanalyse Oosterboer & Ezinge

Om te weten wat er allemaal speelt in de wijken Oosterboer en Ezinge heeft het wijkplatform een wijkanalyse uitgevoerd. De wijkanalyse geeft inzicht in de behoeften, wensen en talenten van de inwoners. 

Wijkanalyse Oosterboer& Ezinge

 

Burgerbeleving

Als burgers van de gemeente Meppel hebben we begin 2016 allemaal een brief ontvangen van de gemeente Meppel. Een verzoek om een vragenlijst in te vullen. De respons was over het algemeen matig maar uiteindelijk is er toch een onderzoekrapport uitgekomen. U vindt in dit rapport allerlei informatie over inzet voor de buurt en sociale samenhang, burenhulp, eenzaamheid, leefbaarheid en veiligheid, mantelzorg enz. 

Burgerbelevingsonderzoek-2016