Denk mee over de toekomst van de wijk Oosterboer.
Waar vind jij dat meer aandacht voor moet komen?

Wijkaanpak Oosterboer

Het Groene Hart!

Op woensdag 19 mei om 19.30 uur was er een teams vergadering om mee te praten over het Groene Hart!

Binnenkort meer informatie!

 

 

Logo wijkaanpak Oosterboer

Hartelijk bedankt voor uw bijdrage aan de meedenkperiode van de wijkaanpak Oosterboer. De betrokkenheid van inwoners was overweldigend. Er wordt nu door de gemeenteraad een aantal voorwaarden en spelregels opgesteld voor het vervolg.

participatieverslag Wijkaanpak Oosterboer v. 1.0

bijlagen participatieverslag Wijkaanpak Oosterboer v. 1.0

Gemeente Meppel wil de komende jaren extra aandacht besteden aan de wijk Oosterboer. Het is er fijn wonen met groen, winkels en voorzieningen om de hoek. De gemeente vindt het belangrijk dat dit in de toekomst zo blijft.

Als we verder vooruitkijken, komen er verschillende veranderingen op de wijk af. De inwoners van de wijk worden ouder, het klimaat verandert en de overgang naar duurzame energie laat niet lang meer op zich wachten. Dit vraagt om een actieve aanpak van de gemeente: de ‘wijkaanpak Oosterboer’. De bewoners hebben aangegeven waar de wijkaanpak precies aandacht aan moet besteden zodat de Oosterboer een prettige, veilige en gezonde wijk kan zijn en kan blijven.

Denk mee over jouw wijk 

Heel februari staat in het teken van het ophalen van ideeën voor de thema’s van de wijkaanpak. Met verschillende activiteiten nodigt de gemeente bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit om hun wensen en zorgen voor de toekomst van de wijk te delen. Waar vind jij dat in Oosterboer meer aandacht voor moet komen? Laat ons dit weten! De opbrengst van de meedenkperiode vormt de basis voor de wijkaanpak van Oosterboer die later, waarschijnlijk in 2022, van start gaat.

 

Verschillende activiteiten

De hele maand februari en begin maart zijn er verschillende activiteiten aan de hand waarvan je kunt meedenken. Bij de activiteiten wordt uiteraard rekening gehouden met het coronavirus. Een deel van de activiteiten is digitaal, maar er zijn ook individuele fysieke activiteiten. Vul bijvoorbeeld de infoquête in op onze website (vanaf 1 februari) of in de wijkkrant, deel jouw ideeën bij de ideeënkar in het winkelcentrum of praat mee tijdens de digitale brainstormsessies.

Download de wijkkrant

Foto van scholencomplex Oosterboer

Voor ieder wat wils 

Ideeënkar winkelcentrum

In het winkelcentrum van Oosterboer staat heel februari een ideeënkar. Hier kun je in je eigen tijd en tempo jouw ideeën voor de toekomst van Oosterboer op een kaartje schrijven. Dit kaartje kun je vervolgens in de brievenbus van de ideeënkar stoppen.

Speciale editie wijkkrant 

Rond 1 februari ontvangen alle inwoners van Oosterboer de speciale editie van de wijkkrant van Wijkplatform Oosterboer-Ezinge. Hierin lees je alles over de wijkaanpak en de meedenkperiode en kun je een infoquête invullen.

Infoquête

In de infoquête vragen we in een paar minuten naar jouw mening over verschillende thema’s. Vul de enquête hier digitaal in of schriftelijk in de wijkkrant. Ingevulde infoquêtes kunnen worden ingeleverd in de brievenbus van de ideeënkar.

Ansichtkaart wensen Oosterboer

Bij de huis-aan-huis verspreiding van de wijkkrant wordt ook een ansichtkaartje bezorgd. Hierop kun je jouw wensen voor de Oosterboer kwijt. De kaart kan worden ingeleverd in de brievenbus bij de ideeënkar in het winkelcentrum.

Doorgeefboekje basisschool

Speciaal voor basisschoolleerlingen is er een doorgeefboekje, gebaseerd op het poëziealbum van vroeger. Hierin kunnen kinderen alleen of met hulp van iemand op een speelse manier beschrijven of tekenen wat zij van hun buurt vinden.

Activiteit kinderopvang 

Een aantal kinderopvangcentra in Oosterboer doet ook mee met de meedenkperiode. Samen met de groenheid(st)er maken de kinderen twee ‘moodboards’. Eén van hun lievelingsplekje(s) in Oosterboer en één van de dingen die de kinderen nog missen in hun buurt.

Digitale meedenkspel jongeren 

Speciaal voor jongeren tussen 12 en 18 jaar is er op 10 februari een spel om in gesprek te gaan over wat zij belangrijk vinden voor de wijk. Het spel wordt gespeeld met maximaal 10 deelnemers per groepje. Vrienden, broers en zussen zijn uiteraard ook welkom!

Digitale brainstormsessies 

Ga op 2 of 4 maart digitaal met gemeente, medebewoners en organisaties in gesprek over verschillende thema’s tijdens de brainstormsessies. De uitkomsten van de meedenkperiode dienen voor dit gesprek als leidraad. We bouwen met de thema’s voort op de wensen van bewoners. De thema’s zijn:

1) Voorzieningen in 2050;
2) Achter de voordeur: uw woning in 2050;
3) Een bereikbaar en toegankelijk Oosterboer;
4) Oosterboer: een aantrekkelijke en gezonde wijk;
5) Buurtgericht werken in Oosterboer.

Buurtsessie Groene Hart 

Ga bewoners rondom het Groene Hart in de Verzetsbuurt (Bevrijdingslaan, Bezettingslaan e.o.) is er een aparte buurtsessie. In deze buurt gaat de gemeente een proef draaien om te zien en te ervaren op welke schaal brede buurtgesprekken het beste gevoerd kunnen worden. Tijdens de sessie gaan we in gesprek over wat bewoners in deze omgeving bezighoudt en wat zij graag anders zien.

Lees meer over de sessies

Visie warmtetransitie ter inzage!


De Warmtetransitievisie Meppel ligt ter inzage. Via onderstaande link vinden jullie meer informatie. Deze visie geeft aan hoe we van het aardgas af willen gaan en welke wijk wanneer aan de beurt is. Voor Oosterboer is voorzien dat dit voor 2030 start.

In de meedenkperiode is vaak aangegeven dat er wordt  gewacht op duidelijkheid en informatie vanuit de gemeente. Met het publiceren van de Warmtetransitie-visie komen we weer een stapje dichterbij.

Lees meer over de visie warmtetransitie


Ophalen wensen en zorgen toekomst Oosterboer

Verwerken opbrengst meedenkperiode

Gesprek gemeenteraad over voorwaarden wijkaanpak

Voorbereiden besluitvorming voorwaarden wijkaanpak (tot september)

Besluit gemeenteraad voorwaarden en vervolg wijkaanpak

Andere wijkplatforms

Bent u ook benieuwd naar de andere wijkplatforms? Klik hieronder op de betreffende wijkplatform en u gaat naar de bijbehorende site.